Каталог товарів

УВАГА: ЗАМОВЛЕННЯ ОФОРМЛЯЮТЬСЯ ТІЛЬКИ ЧЕРЕЗ КОРЗИНУ САЙТУ.
ЗАМОВЛЕНЬ У ТЕЛЕФОННОМУ РЕЖИМІ МИ НЕ ПРОВОДИМО!

Подумайте! Вам дійсно потрібно надрукувати цю сторінку?
Сайт vsedoavto.com.ua виступає за збереження природи. Потрібну інформацію Ви завжди можете відправити собі на e-mail чи мобільний телефон

Як завести автомобіль взимку?

Як завести автомобіль взимку?
​У період, коли приходять досить серйозні холоду, двигуни переважної більшості автомобілів просто геть відмовляються заводитися вранці. Причому не важливо новачок ви або досвідчений водій, з цією проблемою стикається кожен.

І в цій статті ми з вами поговоримо про деякі дуже важливі речі, які потрібно виконати, щоб не потрапити в ситуацію, коли раннім морозним ранком вам потрібно їхати на роботу, а ваш залізний кінь відмовляється, заводитись. Отже, почнемо!

Перше на що вам потрібно звернути увагу в холодний період часу — це акумулятор. Як правило, через погану акумуляторну батарею і виникають всі труднощі із запуском двигуна взимку. Якщо ви прагнете зберегти високу напругу в батареї, буде дуже корисним зберігати його і ставити на підзарядку в теплому приміщенні. У випадки якщо немає такої можливості, то рекомендується покласти батарею в теплу воду, причому повністю акумулятор занурювати не потрібно вистачить 2/3 всієї її площі. Як правило, такий метод «підзарядки» дає можливість істотно підвищити ємність завмерлої батареї.

До того ж для поліпшення роботи акумуляторної батареї особливу увагу необхідно приділяти клемам акумулятора, які завжди повинні дуже щільно притиснути до контактів. Дуже часто саме через них автомобіль ні як не хоче заводитися.

Але найкращим рішенням для зимового періоду часу буде придбання нового акумулятора, що дасть можливість максимально комфортно провести всю зиму.

Завжди необхідно перевіряти термостат. У випадки якщо його клапани «залипають», тим не менш, не дають можливості рідині спочатку переміщається усередині всіх охолоджуючої системи двигуна, то агрегату доведеться досить довго працювати, до тих пір, поки не набереться, працююча температура.

Коли настане період серйозних морозів, необхідно вже остаточно перейти на антифриз, і ні в якому випадки не чекати, коли двигун розморозиться сам по собі. Природно є у вас чи немає матеріальних можливостей чи вам просто лінь, то в цьому випадки можна на кожну ніч повністю зливати воду, але в випадки, коли ви користуєтеся громадської стоянкою, тут є великий ризик появи біля машин вранці ковзанки. Так що якщо ви прагнете зберегти двигун, не потрібно економити на якісному тосолі. Коли настане весна, ви знову заллєте воду. Це ж зовсім не важко!

Раз вже ми почали говорити про охолоджуючої системі, то перед зимою буде дуже важливо перевірити патрубки шлангів, провідних від радіатора до двигуна. Якщо вони повністю висохли, то їх необхідно в обов’язковому режимі замінити новими.

Так само зовсім не зайвим буде приєднати на капот автомобіля зсередини ізолюючий чохол, який у майбутньому буде, зберігати тепло двигуна.

Так само перед виїздом необхідно завжди перевіряти гальмівну систему. Адже іноді буває, що вона, від дуже низьких температур, просто примерзає, у випадки, коли між фрикційними накладками і поверхнею диска потрапляє вода або сніг. Тому, перед виїздом з стоянки необхідно кілька разів натиснути на педаль гальма. Дана маніпуляція дозволить «прогріти» їх.

Але варто пам’ятати, що навіть цей досить простий метод може не врятувати ваш автомобіль, якщо присутні витоку в основному робочому циліндрі. У випадки якщо педаль гальма провалюється до підлоги, необхідно провести прокачування гальмівної системи, тобто стравити все повітря, який найвірогідніше присутній в системі.

Загалом, завжди пам’ятайте, що експлуатація автотранспорту в зимовий період часу вимагає особливої уваги і підвищених фінансових витрат. Так що будьте до цього готові.