Каталог товарів

УВАГА: ЗАМОВЛЕННЯ ОФОРМЛЯЮТЬСЯ ТІЛЬКИ ЧЕРЕЗ КОРЗИНУ САЙТУ.
ЗАМОВЛЕНЬ У ТЕЛЕФОННОМУ РЕЖИМІ МИ НЕ ПРОВОДИМО!

Подумайте! Вам дійсно потрібно надрукувати цю сторінку?
Сайт vsedoavto.com.ua виступає за збереження природи. Потрібну інформацію Ви завжди можете відправити собі на e-mail чи мобільний телефон

Як вибрати зимову гуму?

Як вибрати зимову гуму?
До зими свого «залізного коня» потрібно готувати особливо ретельно. Багато водіїв помилково починають думати про «шиповане взуття» для машини тільки тоді, коли на вулиці з’являється ожеледь або сніг. А це призводить до частих аварій, тому заздалегідь потурбуйтеся про вибір шин.

Заміна шин

Не думайте, що, купивши зимові колеса, ви можете десяток років про них забути. (Повірте, бувають такі водії). Термін експлуатації зимових коліс — від 2 до 4 сезонів. Замінювати шини новими покришками потрібно тоді, коли глибина протектора буде менше 4 міліметрів.

Обирайте шини по дорозі

Дуже важливо підібрати шини, які підійдуть саме для вашої дороги. Так, взимку склад шин підбирають так, щоб колесо могло «прилипнути» до слизькій поверхні. Якщо ви плануєте їздити в засніжених умовах або при ожеледі, віддайте перевагу м'яким зимовим шинам. Вони підійдуть і для асфальту, але в такому випадку розраховуйте на те, що зносяться вони набагато швидше. Щоб цього не сталося, вибирайте для асфальту тверду гуму. На дотик цей фактор визначити складно, але ви можете попросити про допомогу консультанта або скористатися досвідом інших водієм.

Шукайте шини з ассемитричним малюнком протектора

Найефективнішими для зимового періоду вважаються шини з асиметричним малюнком протектора. Справа в тому, що внутрішня сторона покришки допоможе вам легко подолати засніжену ділянку, а зовнішня контролюватиме рух дорогою асфальтованою. Встановлювати такі шини потрібно правильно, тобто робіть це згідно нанесеного на них маркування.

Катайтеся акуратніше

З новими зимовими шинами поводитися треба вельми акуратно, тому обережно проїдьте перші пару сотень кілометрів. Обкатуйте шини без різких гальмувань, з акуратними входженнями і плавними розгонами. Тільки в разі правильної експлуатації шини прослужать вам довго. Якщо говорити простіше, то час, протягом якого шипи будуть триматися на гумі, залежить безпосередньо від обкатки.

От і все. Тепер ви знаєте, як вибирати зимові шини так, щоб вони служили вам довго і збільшували вашу безпеку на дорозі. І нехай негода не стане перепоною на вашому шляху!